En loge eller artistloge som det ibland kallas är ett rum eller flera där de som framträder har möjlighet att vistas normalt sett både före, under och efter ett framträdande. Ibland finns begränsad tillgång i tid till logeutrymmen och Ibland delar flera medverkande på en loge. Generellt har publiken inte tillträde till logeutrymmen och arrangören är normalt ansvarig för att inte obehöriga ska vistas i logeutrymmen. Logeutrymmen tillhör de ytor som också brukar kallas ”backstage”.
Det finns väldigt många olika typer av loger och precis som med scener så kan de vara mer eller mindre anpassade till behoven. Ibland saknas också loge helt. Ofta ställer de medverkande krav på någon slags loge, som minst för att kunna förvara sin utrustning och byta om.
En traditionell teaterloge är ofta utrustad på ett sätt som passar för många inom musikområdet. En sådan loge har ofta en plats där arrangören kan förvara sina kläder och sin utrustning, det finns plats att sitta, arbeta och kanske öva men också äta. Det finns en sittplats med spegel och bra belysning för smink och i anslutning ofta en helkroppsspelgel. Det finns garderob, eluttag, tillgång till rinnande vatten, toalett och dusch, antingen direkt eller i anslutning till logen. Ibland finns också möjlighet att låsa in värdesaker.
Vissa loger har också tillgång till högtalare och ibland också bildskärm som visar vad som händer på scenen. Arrangören brukar också förse artisten med information om hålltider och förändringar. Ibland finns också personal som ser till att logerna är redo och att de medverkande har det som behövs och får information. Dessa kallas exempelvis logevärdar eller artistvärdar. Arrangören svarar också för säkerheten i logeområdet. Ibland finns dedikerad säkerhetspersonal.
I logen brukar också arrangören se till att det finns dryck, tilltugg och annat som artisten kan behöva i samband med att de framträder. Ibland finns detta specificerat i en rider från artisten, men även om så inte är fallet så är det vanligt att arrangören i sitt värdskap ser till att sörja för att det finns.
Ofta finns också vattenflaskor med kork tillgängligt för de medverkande. Anledningen till detta är i grunden för att den medverkande ska kunna ha med vatten på scenen och då inte riskera att spilla ut vatten, men också av hygienskäl, framför allt om kranvattnet inte är drickbart. I Sverige är kranvattnet nästan alltid drickbart men för utländska artister kan det vara något ovant.